На місцевих виборах 5% бар’єр подолають п’ять партій, – соціологія

 

Рейтинг політичної партії “Слуга народу” за менш, ніж місяць до місцевих виборів склав 15,5% серед тих, хто визначився і має намір взяти участь у виборах, партія випереджає найближчих суперників “Європейську солідарність” та “Опозиційну платформу – За життя” на чотири пункти. Умовний 5% бар’єр долають п’ять партій.

Про це свідчать дані опитування соціологічної групи “Рейтинг”, опубліковані в четвер, 1 жовтня.

Дослідження проводили протягом 25-28 вересня 2020 року.

“За результатами агрегованого рейтингу партій на місцевих виборах умовний 5% бар’єр долають п’ять партій: “Слуга народу” 15,5% тих, хто визначився і має намір прийти на вибори, “Європейська солідарність” – 11,4%, “Опозиційна платформа – За життя” – 11,4%, “Батьківщина” – 8,3% та “За майбутнє” – 6,2%”, – йдеться у результатах опитування.

Водночас  “Радикальну партію Олега Ляшка” підтримують 4,9% респондентів.

За партії “Наш край” та УДАР Віталія Кличка готові віддати свої голоси по 3,1%, ВО “Свобода” – 3,0%, партію Шарія – 2,5%, партію “Сила і честь” – 2,0%, партії “Пропозиція” та “Голос” – по 1,8%, партію “Перемога Пальчевського” – 1,7%.

Сумарний рейтинг інших партій, які беруть участь у місцевих виборах та були включені у список для дослідження, – 23,4%.

При цьому 25% опитаних ще не визначилися із партією або ж не будуть голосувати.

Опитування проводилося соціологічною групою “Рейтинг” 25-28 вересня серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Для дослідження опитали 5 тисяч респондентів метод CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності – не більше 1,4%.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія призначила на неділю, 25 жовтня, вибори депутатів до сільських, селищних, міських рад територіальних громад, а також сільських, селищних та міських голів, які відбудуться вперше після скорочення кількості адміністративних районів з 490 до 136.

Читайте також:
Від блакитного до рожевого: ЦВК затвердила форму й колір бюлетенів на місцеві вибори

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна