Ексглаву мінського “антимайдану” Усса засудили до 15 діб за участь в марші 16 серпня

 

Колишнього очільника організації “Антимайдан Мінськ” 24-річного Івана Усса засудили за участь в недільному марші 16 серпня.

Вирок оголосили 2 жовтня. Про це повідомив у коментарі “Нашій ніві” батько засудженого Дмитро Усс.

“1 жовтня до Івана додому на Нововіленську вулицю прийшло п’ять осіб в масках. Це все відбувалося в 7 ранку. Разом з ним був друг, а також дівчина. Коли дівчину відпустили, ми дізналися, що хлопців відвезли в Центральне РУВС”, – розповів батько.

Наступного дня Івана Усса засудили до 15 діб ув’язнення, а його друга Олексія Гацька – до 13. Покарання хлопці відбувають в СІЗО на Окрестіна.

Зі слів батька, Усса судили за участь в марші 16 серпня.

“На сина вже другий протокол, перший був за утворення заторів на Немізі 21 серпня, тоді дали штраф”, – розповів Дмитро Усс.

Іван Усс став відомим кілька років тому як адміністратор групи “ВКонтакте” – “Антимайдан Мінськ”. Він планував провести в столиці Білорусі з’їзд “антимайдану”, але згодом відмовився від цієї ідеї з причин безпеки.

В інтернеті поширюють відео про те, як анархісти зловили Усса і “провели розмову”. Після цього активність хлопця знизилася.

Також, за повідомленнями у ЗМІ, Дмитро Усс неодноразово висловлював прихильність до ідей “русского міра”.

Читайте також:
“Лукашенка – в автозак!”: мітинг опозиції в Мінську зібрав 200 тисяч людей. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна