Коронавірус завдав удару по збірній України: “шахтарі” захворіли, весь клуб пішов на ізоляцію

 

У двох гравців “Шахтаря” та збірної України виявили коронавірус. Відтак весь донецький клуб іде на ізоляцію в Києві та не делегуватиме жодного гравця на найближчі ігри національної збірної.

Про це стало відомо після матчу 5-го туру УПЛ “Десна” – “Шахтар”, що відбувся 4 жовтня (2:2).

COVID-позитивними виявилися Тарас Степаненко, Андрій П’ятов та ще двоє працівників клубу, повідомив сайт ФК “Шахтар”.

“Клубом вжито всіх необхідних заходів. “Шахтар” у повному складі йде на самоізоляцію за приписом санітарного лікаря, що курирує клуб. У понеділок і четвер усі футболісти, тренери й співробітники першої команди пройдуть додаткове тестування, після якого буде визначено подальші дії”, – поінформувала пресслужба чемпіонів України.

Півзахисник Тарас Степаненко розповів, що почувається добре.

“Після гри у нас з Андрієм Пятовим тест на COVID-19 показав позитивний результат. Тому, згідно з усіма правилами, ми перебуваємо на самоізоляції і найближчим часом будемо здавати тести повторно. Але в будь-якому випадку почуваємось добре і впевнені, що незабаром повернемося до повсякденного життя. Бережіть себе і свої сім’ї, все буде добре”, – написав Степаненко у своєму інстаграмі.

Ізоляція означає, що всі гравці “Шахтаря”, викликані до складу збірної України, не зможуть допомогти національній команді принаймні в товариському матчі з Францією.
Наступні тестування дадуть розуміння, чи матимуть “гірники” змогу приєднатися до табору збірної перед матчами Ліги націй УЄФА проти Німеччини та Іспанії.

Контрольний матч із французами в Парижі “синьо-жовті” мають зіграти вже 7 жовтня, домашні матчі з командами Німеччини та Іспанії – 10-го та 13 жовтня відповідно.

Замість “гірників” тренер збірної Андрій Шевченко довикликав у національну команду воротаря Юрія Паньківа з “Олександрії” та динамівця Володимира Шепелєва.

Читайте також:
Донецький “Шахтар” остаточно переїхав до Києва на НСК “Олімпійський”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна