Штати запустили до МКС ракетоносій Antares, зібраний за участі фахівців дніпровського КБ “Південне”

 

Із космодрому на острові Воллопс, штат Вірджинія, успішно стартував ракетоносій Antares, зібраний за участі фахівців українського КБ “Південне”. Він доставить на орбіту до Міжнародної космічної станції корисний вантаж.

Про це повідомляють Національне аерокосмічне агентство США (НАСА) і посольство України в Сполучених Штатах.

Зазначається, що ракета Antares корпорації Northrop Grumman із вантажним космічним кораблем Cygnus стартувала в п’ятницю, 2 жовтня, о 21:16 за Вашингтоном.

При запуску на космодромі був присутній посол України в США Володимир Єльченко.

Вантажний апарат Cygnus прямує до Міжнародної космічної станції, маючи близько 3,6 тонни вантажу.

“Вантаж на борту включає матеріали для дослідження лікування раку, вирощування урожаю редису, камеру VR, новий космічний туалет та багато іншого”, – розповіли в НАСА.

Головна конструкція першої ступені ракетоносія розроблена українським конструкторським бюро “Південне” та виготовляється на Південному машинобудівному заводі ім. Макарова (Дніпро) у співпраці з низкою українських компаній.

Для своєчасної підготовки ракети до запуску у квітні 2020 року до Сполучених Штатів спецрейсом прибула команда фахівців з українських космічних підприємств, без участі яких запустити “Антарес” за графіком було б не можливо.

“Цього року підготовка ракети до запуску, яка завжди відбувається в США, супроводжувалася додатковими викликами через пандемію COVID-19 і обмеженнями міжнародних поїздок. І сьогодні ми побачили практичний результат спільної українсько-американської роботи – за допомогою ракети-носія”, – розповіли в посольстві України.

“Україна підтверджує свій статус надійного партнера США у галузі дослідження космосу”, – зауважили в дипустанові.

Нагадаємо, попереднього разу успішний пуск українсько-американської ракети “Антарес” відбувся в листопаді 2011 року.

Читайте також:
У Південній Америці успішно запустили ракету-носій з українським двигуном. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна