Міжнародний день ненасильства: в Києві встановили пам’ятник Махатмі Ганді

 

У столичному ботанічному саду імені Олександра Фоміна з’явився пам’ятник ідеологу руху за незалежність Індії Махатмі Ганді.

Пам’ятник відкрили в ботанічному саду імені Олександра Фоміна, ближче до виходу зі станції метро “Університет”, з нагоди 150-річчя від дня народження Ганді в п’ятницю, 2 жовтня.

“Цей пам’ятник перший подібний в Україні. Він є прикладом і символом тої дружби, яка існує між Індією та Україною. А також її процвітання… Махатма Ганді своїм прикладом та своїми настановами показав нам багато чого у цьому світі. Перше питання, яке я задаю собі, коли думаю про нього, це те, наскільки він сьогодні важливий та яка його роль у сьогоднішньому світі. Я вважаю, що його роль буде лише зростати”, – сказав посол Індії в Україні Партха Сатпатхі, якого цитує “Укрінформ”.

Він зазначив, що вже пройшло 70 років після смерті Махатми Ганді, проте він залишається прикладом для наслідування по всьому світу. За його словами, життя Ганді є історією героїчних зусиль започаткування цінностей ненасилля та правди у людському житті.

Під час відкриття пам’ятника перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова додала, що цей день є дуже особливим як для України, так і для Індії. За її словами, сигнал Ганді є дуже зрозумілим – це мир, який, зокрема, Україні на сьогоднішній день потрібен як ніколи.

Як відомо, 2 жовтня в світі відзначають Міжнародний день ненасильства.

Цей День був проголошений на 62-й сесії Генеральної асамблеї ООН і відзначається щороку в день народження Махатми Ганді (1869-1948 рр.), одного з керівників руху за незалежність Індії, основоположника філософії та стратегії ненасилля.

Читайте також:
Посольство України відкрило у Варшаві пам’ятну дошку Героям Небесної сотні та жертвам агресії РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна