Посольство України відкрило у Варшаві пам’ятну дошку Героям Небесної сотні та жертвам агресії РФ

 

Посольство України у Польщі відкрило на своєму фасаді пам’ятну дошку, присвячену Героям Небесної сотні, загиблим військовим, добровольцям та волонтерам, усім жертвам російської агресії.

Участь в урочистій церемонії відкриття біля будівлі посольства у Варшаві взяли українські та польські дипломати, представники української громади та місцевої влади, повідомляє “Укрінформ“.

“Це місце особливе, українці приходили сюди, аби виборювати свою гідність, свободу та волю, боротися за те, щоб Україна стала рівноправним членом ЄС. Ця таблиця присвячується усім, хто боровся і боротиметься за європейське майбутнє України”, – наголосив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Андрій Дещиця

Він розповів, що зображені на меморіальній дошці крила ангелів символізують людей, які залишили цей світ, дерево – майбутнє України, а дзвони постійно нагадуватимуть про тих, хто загинув за неї.

Заступник директора Східного департаменту МЗС Польщі Томаш Орловський у своєму виступі зазначив, що вже його держава вже майже 30 років розвиває відносини з Україною як “дуже важливим партнером, з яким Польщу об’єднує кількасотлітня історія”.

“Жертви Небесної сотні не були марними. Завдяки цьому зараз ми можемо спільно боротися за зближення України з європейськими та євроатлантичними структурами”, – наголосив польський дипломат.

“Польща продовжуватиме зусилля щодо забезпечення територіальної цілісності Україні у світлі російської агресії”, – додав Орловський.

Читайте також:
Україна, Польща та Литва створили нову платформу “Люблінський трикутник”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна