На Луганщині від вогню постраждали майже 19 тисяч гектарів лісу

 

Від вогню на Луганщині постраждали вже майже 19 тисяч га лісових насаджень, низка населених пунктів та до трьох сотень будинків.

Про це в п’ятницю, 2 жовтня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки в Луганську область, передає “Укрінформ”.

За словами глави уряду, станом на зараз від вогню постраждали майже 19 тисяч га лісових насаджень, низка населених пунктів та 250-300 будинків. Є ще декілька осередків, де пожежі гасять.

“Вони локалізовані. Населені пункти захищені. На всіх кордонах розставлені відповідні сили. Дві сотні наземної техніки працює та близько 2,6 тисячі рятувальників”, – сказав Шмигаль.

“Висновки наступні: Держлісагентство має негайно розробити й затвердити стратегію боротьби з лісовими пожежами, а також усунення можливості виникнення таких пожеж”, – наголосив Шмигаль та додав, що досі такої стратегії в Україні не було.

Прем’єр-міністр провів нараду за участю голови Державної служби надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна, першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового, голови Державного агентства лісових ресурсів Василя Кузьовича, голови Луганської ОДА Сергія Гайдая, представників Національної поліції та Державної прикордонної служби.

Як писала “Новинарня“, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникли масштабні лісові пожежі.
Ввечері 1 жовтня в офісі генпрокурора повідомили про 11 загиблих внаслідок пожеж, у ДСНС вранці 2 жовтня поінформували про дев’ятьох загиблих. Ще 17 – госпіталізовані, 150 осіб евакуювали. Вогнем пройдені понад 13 тисяч гектарів.
Найбільш складна ситуація – від Станиці Луганської до Сєвєродонецька, де пожежі набули загрозливого характеру для десятків населених пунктів.
За фактами пожеж у Луганській області поліція відкрила десять кримінальних проваджень.

У пресцентрі штабу ООС заявили, що масштабні лісові пожежі на Луганщині спричинені збройними провокаціями російських окупантів із застосуванням трасувальних куль.

В офісі генпрокурора опрацьовують чотири версії виникнення пожеж: обстріли незаконними збройними формуваннями з непідконтрольної органам державної влади території Луганської області; умисний підпал; самозагоряння трави та лісу внаслідок погодних умов та необережне поводження з вогнем.

Читайте також:
Червоний Хрест відновить знищений вогнем модуль на КПВВ “Станиця Луганська”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна