ЄС розширив санкції за будівництво Керченського мосту

 

Європейський Союз розширив санкції проти учасників будівництва Керченського мосту, внісши у “чорний список” двох фізичних осіб і чотири компанії.

Рішення в четвер, 1 жовтня, опубліковане в Офіційному журналі ЄС.

До списку внесли Александра Ганова, він – генеральний директор компанії “Гранд Сервис Экспресс”, яка здійснює залізничне сполучення між Росією і незаконно анексованим Кримом.

У санкційному списку опинився також Леонід Риженькін – заступник генерального директора з інфраструктурних проєктів ТОВ “Стройгазмонтаж”, який з 2015 року займався будівництвом моста через Керченську протоку.

Їхні активи у ЄС будуть заморожені, а в’їзд до блоку – заборонений.

Під санкції потрапили також чотири компанії:

  • “Ленпромтранспроект”;
  • “Дирекция по строительству железной дороги Беркакит‐Томмот‐Якутск”;
  • “Крымская железная дорога”;
  • “Крымская первая страховая компания”.

У ЄС пояснили, що двох росіян та компанії внесли до “чорного списку” через їх роль в розробці, будівництві або використанні залізничної інфраструктури між Росією і Кримом.

У 2018 році Євросоюз офіційно запровадив санкції щодо шести російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту.

Читайте також:
Керченська переправа та порт “Крим” припинили роботу, бо немає попиту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна