Керченська переправа та порт “Крим” припинили роботу, бо немає попиту

 

Керченська поромна переправа між окупованим Кримським півостровом і сусідньою Росією зупинила роботу на невизначений термін.

Про це у вівторок, 29 вересня, повідомила пресслужба оператора на Керченській поромній переправі АТ “АнРуссТранс”, передає “Радіо Свобода”.

Відзначається, що в понеділок, 28 вересня, пором виконав останній рейс.

“Причина зупинки – відсутність попиту на перевезення. Головним напрямком діяльності Керченської переправи була перевезення залізничних вагонів з вантажами, пасажирів і автомобілів. Після відкриття Кримського мосту перевезення були переорієнтовані, і попит на морське сполучення різко впав”, – мовиться у повідомленні.

У компанії заявили, що пором, який раніше перевозив автомобілі та пасажирів у 2019-2020 роках не виконав жодного рейсу.

В зв’язку з зупинкою рейсів Керченської переправи також зупиняє роботу морський порт “Крим”.

З липня 2014 року уряд України офіційно припинило функціонування всіх портів анексованого Росією півострова, гавані Криму закриті для міжнародного судноплавства.

Читайте також:
Після відкриття Кримського мосту росіяни на Азові незаконно зупиняють українські судна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна