Катастрофа Ан-26: свідчення курсанта, який вижив, допомогли слідству відновити події, що передували падінню літака

 

Свідчення курсанта, котрий вижив у катастрофі літака, допомогли слідству встановити події, що передували трагедії.
Йдеться, зокрема, про розміщення екіпажу – це важливо для спрощення процедури ідентифікації тіл загиблих.

Про це в середу, 30 вересня, повідомив під час спілкування із журналістами керівник управління Головного слідчого управління ДБР Ярослав Льошенко.

“Насамперед ми маємо враховувати психологічний стан цієї людини… Невідкладно з ним проведено необхідні слідчі дії, встановлено особливості й деталі події, яка мала місце. З’ясувалося питання розміщення екіпажу: хто де перебував… Його свідчення наразі важливі більше в тому, хто де сидів, щоб ми хоча б приблизно орієнтувалися з метою ідентифікації тіл загиблих, а також для прискорення процедури передання тіл родичам”, – розповів Льошенко, якого цитує “Інтерфакс”.

Він зазначив, що свідчення курсанта мають велике значення для слідства.

“Він у нас основний свідок”, – додав керівник управління.

Льошенко зазначив, що свідчення цієї людини дали змогу слідству встановити події, які передували катастрофі.

“Наразі ми не можемо розголошувати їх”, – додав він.

Читайте також:
Катастрофа Ан-26 під Чугуєвом: оприлюднено імена загиблих курсантів й офіцерів

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 25 вересня 2020 року, близько 20:45, при виконанні планового навчального польоту  біля міста Чугуїв під час заходу на посадку сталася катастрофа літака Ан-26Ш зі складу навчальної авіаційної бригади Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба. На борту перебували сім членів екіпажу, включно з офіцерами, та 20 курсантів ХНУПС.

Літак розбився поруч з автодорогою та загорівся, 26 людей загинули.

При цьому двоє курсантів встигли вибратися з палаючого літака. Одного з них – В’ячеслава Золочевського – у стані середньої тяжкості доправили у Військово-медичний клінічний центр Північного регіону (Харків). Загрози його життю немає.

Другого курсанта, який отримав опіки близько 90% поверхні тіла, намагалися врятувати медики опікового центру Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. Проте вранці 26 вересня він помер.

Державну комісію з розслідування причин катастрофи очолив віцепрем’єр-міністр Олег Уруський, заступник голови – міністр оборони Андрій Таран.

За фактом падіння літака ДБР розпочало кримінальне провадження про порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу й тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

Читайте також:
ДБР перевіряє чотири версії причин катастрофи Ан-26 на Харківщині

МОУ спростувало фейк, що курсанти ХНУПС після катастрофи Ан-26 забирають документи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна