МОУ спростувало фейк, що курсанти ХНУПС після катастрофи Ан-26 забирають документи

 

Інформація про те, що курсанти Харківського Національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба після авіакатастрофи Ан-26 забирають документи, щоби не продовжувати навчання, не відповідає дійсності та є елементом інформаційної війни.

Про це в суботу, 26 вересня, повідомила речниця міністра оборони України Світлана Павловська, передає “Укрінформ”.

“Зараз у соціальних мережах почала ширитись інформація про те, що начебто курсанти цього вищого навчального закладу (ХНУПС, – “Н”) забирають свої документи, щоби надалі не продовжувати навчання. Це є наклепом. Це інформація, яка не відповідає дійсності. І ті, хто її розповсюджують, мають певні деструктивні наміри впливати на настрої наших громадян. Зараз ми знаходимося в особливому періоді, у стані війни з агресором… Нічого такого не відбувається – ніхто жодних документів не забирає. Навпаки, сьогодні всі зайняті продовженням слідчих оперативних дій, пошуком фактів, які можуть свідчити про причини цієї трагедії. Зараз всі дуже згуртовані, всі прагнуть допомогти”, – сказала Павловська.

Також вона додала, що в Україні йде інформаційна війна, а поширення подібних чуток – “це один із інструментаріїв внесення розколу і мотивування громадян на деструктивні дії”.

“Тому що спочатку їх примушують думати інакше, а потім і діяти інакше. У такій ситуації трагедію використовують з деструктивною метою певні сили, щоби ввести громадян в оману“, – наполягає речниця міністра.

За її словами, інформацію про кожного курсанта й офіцера, які загинули в авіакатастрофі на Харківщині оприлюднять згодом.

Читайте також:
“Як у комп’ютерній грі”: єдиний вцілілий у катастрофі Ан-26 курсант розповів про трагедію на Харківщині

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 25 вересня 2020 року, близько 20:45, при виконанні планових польотів під час заходу на посадку біля міста Чугуїв сталася катастрофа літака Ан-26Ш зі складу навчальної авіаційної бригади Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба. На борту перебували сім членів екіпажу (офіцери) та 20 курсантів ХНУПС.

Літак розбився поруч із автодорогою та загорівся, 26 людей загинули.

При цьому двоє курсантів встигли вибратися з палаючого літака. Одного з них – В’ячеслава Золочевського – у стані середньої тяжкості доправили у Військово-медичний клінічний центр Північного регіону (Харків). За попередніми даними, загрози його життю немає.
Другого курсанта, який отримав опіки близько 90% поверхні тіла, намагалися врятувати медики опікового центру Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги, проте вранці 26 вересня він помер.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що державну комісію з розслідування причин катастрофи очолив віцепрем’єр-міністр Олег Уруський.
За фактом падіння літака розпочали кримінальне провадження про порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу й тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

Читайте також:
ДБР перевіряє чотири версії причин катастрофи Ан-26 на Харківщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна