Суд оштрафував антикорупціонера Шабуніна

доповнено

Печерський райсуд Києва визнав керівника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна винним в скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Як передає “Інтерфакс-Україна”, відповідне рішення суддя Олег Білоцерківець виніс у середу, 30 вересня.

“Встановлено, що Віталій Шабунін, будучи членом Конкурсної комісії з відбору на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) несвоєчасно, без поважних причин, подав щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2019 рік і порушив вимоги закону України “Про запобігання корупції”, – йдеться в рішенні.

Протокол про відповідне правопорушення був складений співробітниками Нацполіції і переданий в суду 7 серпня 2020 року.

Суд визнав Віталія Шабуніна винним і наклав стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень.

“45 хвилин знадобилося Печерському “суду”, щоб визнати мене винним у несвоєчасному поданні декларації”, – написав Шабунін у фейсбуці й наголосив, що декілька років подає свою декларацію добровільно, навіть тоді, коли закон цього не вимагав.

“Нагадаю, що з поданням цієї (декларації, – “Н”) я запізнився на пів дня. При тому, що система показує, що працював над нею дві години до дедлайну і ще декілька – після”, – заявив Шабунін.

Він також уточнив, що правоохоронці не знайшли неправдивих даних у його декларації.

Читайте також:
У Києві поліція заперечує, що біля підпаленого будинку Шабуніна знайшли вибухові пристрої

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна