Держбюджет на 2021 рік для ветеранів: без змін або невеликий плюс по витратах

Інфографіка: Юридична сотня

14 вересня 2020 року було зареєстровано проєкт Закону про Державний бюджет України на 2021 рік.

ГО “Юридична сотня” проаналізувала бюджетні програми, які спрямовані на виконання гарантій для ветеранів, та які зміни плануються у порівнянні з 2020 роком.

Бюджетні програми Мінветеранів

Фінансова підтримка громадських об’єднань ветеранів на виконання загальнодержавних програм (проєктів, заходів), заходи з відвідування військових поховань і військових пам’ятників та з відзначення святкових, пам’ятних та історичних дат – 8,5 млн. Такий самий обсяг фінансування програма має й у 2020 році.

На забезпечення виконання заходів із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності, учасників АТО/ООС, членів сімей загиблих (померлих) закладено 256 млн, що на 10 млн більше, ніж у 2020 році.

Фінансування програми компенсації за житло особам з інвалідністю І-ІІ групи та сім’ям загиблих становить 305 млн. Аналогічний обсяг фінансування програма має й у 2020 році.

Фінансування програми компенсації за житло для учасників АТО/ООС, які є особами з інвалідністю ІІІ групи або внутрішньо переміщеними особами становить 248 млн. У 2020 році – аналогічний об’єм фінансування.

Компенсація за житло учасників бойових дій на території інших держав (у тому числі в Афганістані) – 50 млн. Аналогічний обсяг фінансування й у 2020 році.

Компенсація за купівлю житла постраждалим учасникам Революції Гідності – 12 млн, як у 2020 році.

На забезпечення роботи апарату Мінветеранів у 2021 році закладено 374 млн, що менше, ніж цьогоріч (377 млн).

Бюджетні програми Мінсоцполітики

Виплати Мінсоцполітики до 5 травня 1 млрд 382 млн, у 2020 – така ж сума видатків.

Одноразова грошова допомога для постраждалих учасників Революції Гідності – 5 млн, у 2020 – 10 млн.

Санаторно-курортне лікування ветеранів війни, осіб, на яких поширюється чинність законів України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, “Про жертви нацистських переслідувань” та осіб з інвалідністю , – 244 млн. Цьогоріч – 209 млн.

Виплата матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби, – 82 млн, аналогічна сума видатків й у 2020 році.

Читайте також:
Мінфін показав проєкт бюджету-2021 по силових структурах:
ЗСУ – урізають, Авакову і спецслужбам – додають

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна