У Бердянську та Мелітополі СБУ провела навчання щодо протидії ДРГ

 

Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Запорізькій області провела в Бердянську і Мелітополі антитерористичні тактико-спеціальні навчання.

Про це в п’ятницю, 25 вересня, повідомляє пресцентр української спецслужби.

За легендою навчань, на територію регіону прибули декілька диверсійно-розвідувальних груп, які планували вчинити теракти і диверсії на об’єктах критичної інфраструктури.

Також завданням “зловмисників” були провокації серед мирного населення для розхитування внутрішньої ситуації в регіоні.

“Під час тренувань учасники заходу продемонстрували готовність протидіяти терористично-диверсійним проявам, у тому числі в екстремальних умовах. Поставлені завдання з виявлення і нейтралізації “диверсійно-розвідувальних груп”, знешкодження “вибухових пристроїв” у місцях масового скупчення людей та на об’єктах критичної інфраструктури були виконані”,  – інформують у пресцентрі СБУ.

Керівники навчань, детально проаналізувавши кожну фазу навчань, відзначили високий рівень готовності підрозділів. Також було надано рекомендації щодо вдосконалення алгоритмів дій з попередження, виявлення і нейтралізації відповідних загроз.

У тренуваннях, які відбулись в умовах максимально наближених до реальних, взяли участь регіональні підрозділи СБУ, Національної гвардії, поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, представники органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Читайте також:
СБУ провела антитерористичні навчання на Луганщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна