Країни Балтії розширили санкції проти режиму Лукашенка

 

Країни Балтії розширили санкційний список громадян Білорусі, причетних до фальсифікації виборів та придушення мирних протестів.

Відповідні заяви опублікували міністерства закордонних справ Естонії, Латвії та Литви в п’ятницю, 25 вересня, повідомляє “Європейська правда”.

Естонія запровадила санкції проти ще 98 білоруських чиновників.

“Ці особи зіграли ключову роль у фальсифікації результатів виборів у Білорусі та у застосуванні насильства проти мирних протестуючих. Заборона на в’їзд цих осіб до Естонської Республіки встановлена на період дії з 25 вересня 2020 року по 30 серпня 2025 року”, – йдеться у заяві.

Латвія включила 101 білоруського чиновника до списку небажаних осіб.

“Білоруська влада не змінила свого ставлення до мирних акцій протесту. Демонстрації продовжують дискредитувати, застосовується непропорційне застосування сили, посилюється блокування веб-сайтів незалежних ЗМІ, порушуються кримінальні справи та конфіскуються носії даних”, – йдеться у заяві.

МЗС Литви поки не оприлюднило список осіб, але глава міністерства Лінас Лінкявічюс підтвердив розширення санкційного списку.

“Сьогодні, у координації з Латвією та Естонією, Литва суттєво збільшує кількість тих, хто підпадає під санкції за безперервні репресії проти народу Білорусі”, – написав він у твітері.

Як відомо, в серпні країни Балтії вже включили до списку небажаних осіб для в’їзду 30 громадян Білорусі.

У список потрапили президент країни, посадові особи білоруської Центральної виборчої комісії, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства юстиції, Генеральної прокуратури, Комітету держбезпеки, Слідчого комітету, Ради з безпеки, держконтролю та виконавчого комітету Мінська.

Читайте також:
Європарламент не визнав результати виборів у Білорусі та закликає до санкцій проти Лукашенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна