До навчань “Об’єднані зусилля-2020” задіяли понад сім тисяч резервістів

 

У рамках стратегічного командно-штабного навчання “Об’єднані зусилля-2020” розгорнуто систему управління територіальної оборони України та задіяно понад 7 тисяч резервістів.

Про це в четвер, 24 вересня, інформує пресцентр Міністерства оборони України.

Зазначається, що під час навчань також відпрацюють різні схеми застосування підрозділів територіальної оборони у взаємодії з іншими силовими відомствами.

Навчання проводять у всіх областях України, додали у оборонному відомстві.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак у коментарі виданню “Армія.Інформ” розповів, як саме військове керівництво задіює підрозділи територіальної оборони під час цих навчань.

“Ми застосовуємо їх не так, як у 2014 році, а саме з урахуванням аналізу того досвіду, який ми здобули під час війни, з урахуванням досвіду наших партнерів. Дякуючи сьогодні голові Херсонської облдержадміністрації, саме в цій області було проявлено найбільший інтерес для того, щоби ці питання спільно відпрацювати: військовим, поліції, Національній гвардії, місцевій владі. Вважаю, що те, як тероборона відпрацювала у Скадовську, – гарний початок нових змін у цьому напрямку… Сенс в тому, що воїн тероборони має захистити своє. Тоді не буде тут ні гіркіних, ні стрєлкових. Але кожен із цих воїнів має розуміти, що має робити. А для цього тероборонців треба постійно навчати. І найголовніше – це повинно стати спільною справою усіх складових сектору безпеки і оборони, місцевої влади і громади. Це спільне їхнє завдання”, – сказав Хомчак.

Генерал-полковник також підкреслив, що підрозділи тероборони успішно переймають досвід Естонії.

“Досвід цієї країни цікавий. Але ми повинні враховувати найперше наш досвід, який набули за ці роки, досвід наших партнерів і обов’язково враховувати наш менталітет, географію та історію”, – підкреслив Хомчак.

Читайте також:
Закон про тероборону ухвалять до кінця року, – Данілов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна