Зеленський вважає, що “режим тиші” на фронті триває вже майже два місяці

 

У питанні досягнення миру на Донбасі Україна не реагує на шантаж і намагається підтримувати хиткий діалог, щоб припинити війну, а “режим тиші” в зоні ООС триває вже майже да місяці.

Як передає пресслужба офісу президента, про це заявив Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання представників ЗМІ після зустрічі з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою в Братиславі в четвер, 24 вересня.

“Україна не йде на шантаж. І це бачать усі – і Європа, і, до речі, Росія. Але ми знаходимо сьогодні баланс для засідань Тристоронньої контактної групи в Мінську та з Російською Федерацією, яка є суб’єктом Мінського процесу. Мир крихкий і нестабільний, але ми робимо все, щоб продовжити цей діалог для досягнення стабільного результату”, – сказав глава держави.

Зеленський зауважив, що нині результатом засідань ТКГ та радників лідерів держав-учасниць нормандського формату є встановлення режиму тиші на Донбасі.

Майже два місяці, як триває режим припинення вогню на Донбасі, найдовше від самого початку війни. Так, час від часу, на жаль, є спроби зірвати перемир’я, але існуюча “тиша”, навіть поки крихка і не до кінця стабільна, обов’язково має продовжуватися, адже тільки вона дозволить здійснити наступні кроки на шляху до мирного врегулювання”, – цитує Зеленського також кореспондент “Укрінформу“.

Президент підкреслив, що в цьому процесі Україні потрібна допомога міжнародних партнерів, у тому числі й Словаччини.

“Ми високо цінуємо їх зусилля та постійну підтримку, зокрема солідарність Словаччини у відновленні суверенітету і територіальної цілісності України, невизнання російської анексії Криму та підтримку санкційної політики щодо Російської Федерації”, – запевнив глава держави.

Володимир Зеленський також повідомив, що українська сторона очікує на наступну зустріч радників лідерів “нормандської четвірки”, додавши, що мета цих переговорів полягає не в тому, щоб просто провести чергову зустріч, а в отриманні результату.

“У мене інформація, що ця зустріч готується найближчим часом… Але після результативної зустрічі радників повинна бути наступною зустріч лідерів [країн Н4]”, – сказав президент України.

Нагадаємо, 15 вересня Володимир Зеленський заявляв, що наступна зустріч радників глав держав “нормандського формату” відбудеться протягом десяти днів.

Читайте також:
На переговорах політрадників у Берліні не було протиріч щодо продовження режиму тиші на Донбасі, – Резніков

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.