Київ виходить з “помаранчевої” зони карантину

 

За підсумками перегляду епідемічного зонування в Україні Київ вийшов із “помаранчевої” зони й перейшов до “жовтої”, що передбачає певні пом’якшення в режимі карантину.

Нове зонування почне діяти з понеділка, 28 вересня, і буде чинним упродовж 14 днів, повідомив на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив міністр кабінету міністрів України Олег Немчінов.

Як відомо, з 14 вересня Київ перебував у “помаранчевій” карантинній зоні, з жорсткішими обмеженнями.

Нагадаємо основні відмінності між карантинними зонами:

  • У “червоній” зоні забороняється робота громадського транспорту. Дозволяється тільки висадка пасажирів з транспорту, який курсує транзитом, і з міжобласного транспорту (додатково до обмежень “помаранчевої” зони).
  • В “помаранчевій” зоні заборонена діяльність об’єктів розміщення (хостелів, туристичних баз і т.д.), крім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів в нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури; прийом нових змін в дитячі табори. Масові заходи дозволені в кількості 1 людина на 20 квадратних метрів і за участі не більше 100 осіб (додатково до обмежень “жовтої” зони).
  • В “жовтій” зоні не можна відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, які надають послуги кризового втручання (додатково до обмежень “зеленої” зони).
  • У “зеленій” зоні діють такі обмеження: перебування в громадських будівлях дозволено тільки в масках або респіраторах; проведення масових заходів з розрахунку не більше 1 людини на 5 квадратних метрів; кінотеатри можуть працювати із заповненою на 50%, перевезення пасажирів в громадському транспорті здійснюється тільки на сидячих місцях.

Як писала “Новинарня“, станом на ранок 24 вересня в Україні від початку пандемії коронавірус загалом діагностували у 188 106 українців, із них 83 458 одужали і 3 757 — померли.

Читайте також:
Зеленський заявив про другу хвилю коронавірусу в Україні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.