Артилерія ДШВ на Приазов’ї відбивала висадку ворожого десанту

 

У рамках стратегічних командно-штабних навчань “Об’єднані зусилля – 2020” артилерія Десантно-штурмових військ ЗСУ на узбережжі Азовського моря відпрацювала знищення катерів умовного противника в акваторії Азовського моря.

За задумом треба було знищити “першу хвилю” ворожого морського десанту та унеможливити висадку його другого ешелону, передає видання “Армія.Інформ”.

За командою підрозділи реактивної та самохідної артилерії зі складу бригади Десантно-штурмових військ ЗС України здійснили марш у визначений район виконання завдань.

“Десантники-артилеристи оперативно провели розгортання на рубежах та зайняли позиції для нанесення вогневого удару. Завдання перед бійцями стояло відповідальне: провести топогеодезичну та метеорологічну підготовку, максимально точно визначити координати знаходження десантних катерів противника у морі та швидко “доставити” снаряди до цілей”, – йдеться в повідомленні.

Фото: Армія.Інформ

Також під час тренувань перевірялася спроможність бойових розрахунків підрозділів реактивної та самохідної артилерії вміло управляти вогнем та забезпечувати прикриття основних сил десантно-штурмових підрозділів під час наступальних дій.

“Головним завданням визначено здатність ефективно наносити прицільні вогневі удари по умовних десантних катерах та інших малорозмірних цілях противника”, – інформує ЗМІ.

Завдяки точним вогневим ударам та злагодженості бойових розрахунків артилерійських систем підрозділам вдалося зірвати наміри умовного противника щодо висадки морського десанту на одній з десантно-доступних ділянок узбережжя Азовського моря. 

Читайте також:
ДШВ на Приазов’ї відпрацювали знищення десантних катерів противника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна