Бомбардувальники США увійшли в повітряний простір України

 

Стратегічні бомбардувальники США В-52Н “Stratofortress” увійшли в повітряний простір України в супроводі винищувачів Су-27 та МіГ-29 бригад тактичної авіації Повітряних сил ЗС України.

Про це в середу, 23 вересня, повідомляє пресслужба командування Повітряних сил ЗСУ у фейсбуці.

“Пара В-52H увійшла в повітряний простір України. Стратегічні бомбардувальники США супроводжують винищувачі Су-27 та МіГ-29 бригад тактичної авіації Повітряних сил ЗС України”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, американські пілоти в інтеграції з українськими винищувачами створюють можливості колективної оборони і надають США, країнам НАТО та ключовим партнерам Альянсу стратегічні та операційні можливості для стримування країни-агресора.

“Американські партнери України демонструють всебічну підтримку нашої держави на міжнародній арені у сфері безпеки”, – заявили в пресслужбі командування Повітряних сил ЗСУ.

Раніше Посольство США повідомляло, що з 17 по 24 вересня підрозділи українських і американських збройних сил беруть участь у низці двосторонніх навчально-тренувальних заходів по всій Україні.

Ці спільні навчання є демонстрацією міцності американсько-українського стратегічного партнерства та їхньої відданості справі підвищення боєготовності.

Як інформувала “Новинарня“, 14 вересня три стратегічні бомбардувальники ВПС США В-52Н вдруге за два тижні патрулювали повітряний простір України в супроводі винищувачів Повітряних сил Збройних сил України.

Читайте також:
Під час навчань “Об’єднані зусилля-2020” над Україною пролетять бомбардувальники США з імітацією ракетно-бомбових ударів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна