Українські миротворці у ДР Конго отримали нові вертольоти Мі-8

 

У Демократичній Республіці Конго військовослужбовці 18-го окремого вертолітного загону отримали транспортно-бойові вертольоти Мі-8, які пройшли в Україні повний цикл технічного обслуговування.

Про це в понеділок, 21 вересня, інформує пресцентр Командування Об’єднаних сил ЗСУ,

Зазначається, що ротація вертолітної техніки у ДР Конго проходила на аеродромі “Ентеббе” (Республіка Уганда), який знаходиться за 500 кілометрів від базового табору національного контингенту.

“В умовах високих температур повітря, процес розвантаження-завантаження цих машин доволі довготривалий. Незважаючи на певні труднощі, військовослужбовці діяли оперативно, чітко та злагоджено, щоб завершити роботу в найкоротший термін”, – сказав старший офіцер центру національних контингентів та національного персоналу об’єднаного штабу Командування об’єднаних сил ЗС України.

Після комплексної перевірки працездатності систем, вузлів і агрегатів відбудеться обліт авіаційної техніки та її сертифікацію фахівцями авіаційної секції.

Після цього особовий склад 18-го окремого вертолітного загону продовжуватиме виконувати завдання Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго.

Як інформувала “Новинарня“, Індія передала ЗСУ вакцини для українських миротворців у ДР Конго.

Читайте також:
Українські миротворці у ДР Конго відкрили вогонь з Мі-24: бойовики відступили вглиб джунглів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна