Індія передала ЗСУ вакцини для українських миротворців у ДР Конго

 

Республіка Індія передала Збройним силам України медпрепарати та медикаменти для вакцинації особового складу національних контингентів.

Гуманітарну допомогу передав у вівторок, 5 травня, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Партха Сатпатхі, інформує пресцентр українського оборонного відомства.

Зазначається, що медпрепарати скерують для вакцинації особового складу окремого вертолітного загону в Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго.

“Ці ліки призначені для захисту від черевного тифу, холери, менінгіту та профілактики малярії, які, на жаль, сьогодні відсутні на фармацевтичному ринку України”,  – сказав міністр оборони України Андрій Таран.

За інформацією Тарана, станом на зараз 339 військовослужбовців ЗС України беруть участь у дев’яти міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки під проводом ООН, НАТО та у складі спільних миротворчих сил.

За роки незалежності близько 45 тисяч українських військовослужбовців взяли участь у миротворчих операціях ООН, місіях НАТО та ОБСЄ у всьому світі. В тому числі, у країнах, де існує підвищений ризик зараження небезпечними інфекційними хворобами.

Андрій Таран наголосив, що ще одне випробування, з яким зіштовхнулося людство, стала поява та розповсюдження пандемії COVID-19.

“Ми отримали від Республіки Індія також значну партію допомоги — 30 тисяч таблеток, медичних препаратів, дієвих у боротьбі з вірусом”, – повідомив Таран.

Індійський дипломат зауважив натомість, що Індія є виробником понад 60% медичних вакцин, й фармацевтична сфера є важливим компонентом співпраці між Україною та Індією.

Читайте також:
ДР Конго: конфлікт, українські миротворці та інтереси

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна