До суду пішла справа чиновника Міносвіти Дмитра Чеберкуса, затриманого на хабарі

 

Київська місцева прокуратура №6 скерувала до суду обвинувальний акт відносно службової особи Міністерства освіти України, яку влітку було викрито на хабарі в розмірі 300 тис. грн.

Про це в понеділок, 21 вересня, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Кримінальне провадження розслідувалося за ч. 3 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

“У ході досудового розслідування встановлено, що перебуваючи на посаді Генерального директора одного з директоратів Міністерства освіти України, обвинувачений вимагав неправомірну вигоду від представника державного підприємства за перемогу у конкурсі з призовим фондом у 3 млн гривень.
Посадовця затримано влітку 2020 року під час одержання ним обумовленої суми в розмірі 5 тис. доларів США та 165 тис. гривень.
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено.
Обвинувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна”, – ідеться в повідомленні.

За даними ЗМІ, посадовця затримали 3 червня 2020 року, його ім’я – Дмитро Чеберкус. Він був генеральним директором директорату науки Міносвіти.

За словами речниці столичної прокуратури Надії Максимець, на час інкримінованих дій чиновник займав посаду генерального директора одного з директоратів МОН, але “він брав кошти за питання, які відносяться до його службових повноважень, навіть перебуваючи вже на іншій посаді”.

Читайте також:
У Києві посадовця з Міносвіти затримали на хабарі у ₴300 тисяч

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна