Контузія очей, травматична ампутація пальця: медики з Дніпра рятують військового, який підірвався на Донбасі

 

До Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Іллі Мечникова з району проведення операції Об’єднаних сил доправили пораненого військовослужбовця, який постраждав унаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої.

Невідкладну медичну допомогу солдату надали військові лікарі, а потім його евакуювали в Дніпро військовою авіацією, пише в понеділок, 21 вересня видання “Армія.Інформ”

Спеціалісти лікарні Мечникова провели додаткові обстеження й хірургічну обробку поранень.

Зі слів лікарів, бійцю вже вдалося зберегти зір.

Як розповів головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені І.І. Мечникова Сергій Риженко, 33-річний В’ячеслав зазнав черепно-мозкової травми, у нього струс головного мозку, контузія очей, травматична ампутація пальця, уламкове поранення м’яких тканин обличчя та тіла.

“Стан пацієнта вдалося стабілізували, й він потроху йде на поправку. В’ячеслава оглянули та обстежили всі спеціалісти. Він перебуває у відділенні реанімації політравми та отримує кваліфіковану медичну допомогу. Найближчими днями маємо перевести його у відділення, де спеціалісти лікуватимуть кисті рук, щоб він мав змогу рухати пальцями”, – сказав Риженко.

Зі слів головлікаря, за цивільною спеціальністю В’ячеслав – сталевар. Він виховує трьох неповнолітніх дітей.

“Ми відверто сподіваємося, що в нього все буде добре та хочемо, щоб чоловік найшвидше повернувся додому”,  – сказав головлікар.

Як інформувала “Новинарня“, 18 вересня український військовий отримав поранення, підірвавшись на вибуховому пристрої під час гасіння трави поблизу Залізного на Горлівському напрямку, Донецька область.

Читайте також:
Під Шумами на розтяжці підірвалися полковник та фотограф бригади морпіхів ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.