У Росії стартувала активна фаза навчань “Кавказ-2020”. ІНФОГРАФІКА

 

На території Російської Федерації розпочалась активна фаза стратегічного командно-штабного навчання ЗС РФ “Кавказ-2020”.
Маневри відбуваються і на полігонах анексованого Кримського півострова.

Про це в понеділок, 21 вересня, повідомляє пресслужба Південного військового округу міноборони РФ.

Зокрема, у бойову готовність приведені винищувачі в тимчасово окупованому Криму.

За інформацією відомства, льотчики “відпрацюють перехоплення повітряних цілей і удари по наземних цілях”.

“Екіпажі винищувачів Су-27 і Су-30СМ Південного військового округу заступили на бойове чергування з протиповітряної оборони на оперативних аеродромах у Республіці Крим, Краснодарському і Ставропольському краях, Ростовській області в рамках стратегічного командно-штабного навчання “Кавказ-2020”, – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, що навчання “Кавказ-2020” пройдуть з 21 до 26 вересня на території Південного військового округу, в Чорному і Каспійському морях під керівництвом начальника Генштабу ЗС Росії Валерія Герасимова.

Очікується, що в навчаннях візьмуть участь близько 80 тисяч осіб.

Основні дії військ триватимуть на полігонах Південного військового округу – “Прудбой”, “Ашулук”, “Капустін Яр”, наземних авіаційних полігонах “Арзгірський” і “Копанський”.

“В акваторіях Чорного і Каспійського морів будуть проведені розіграші епізодів дій угруповань Чорноморського флоту і Каспійської флотилії, в тому числі за участю кораблів військово-морських сил Ісламської Республіки Іран”, – додали у російському оборонному відомстві.

Читайте також:
На навчаннях “Кавказ-2020” у Росії згорів артилерійський тягач “Медведь”. ВІДЕО

Як інформувала “Новинарня“, активна фаза навчань “Кавказ-2020” у Росії проходить 15-26 вересня. За даними Міноборони РФ, в навчаннях беруть участь військові контингенти з Білорусі, М’янми, Ірану й Пакистану.
Навчання відбуваються переважно у південних регіонах Росії, а також в окупованому Криму.

Відповіддю України на ці маневри є командно-штабні навчання “Об’єднані зусилля-2020” за участю військових НАТО.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна