РФ під час навчань “Кавказ-2020” зарезервувала 22 морські райони, які блокують підходи до Криму, – розвідка

 

У ході стратегічного командно-штабного навчання ЗС РФ “Кавказ-2020” Росія зарезервувала 22 морські райони в Чорному та Азовському морях.

Про це в понеділок, 21 вересня, повідомили в Головному управління розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що в російському війську завершується підготовка до проведення морської фази навчань із залученням до чотирьох корабельних тактичних груп.

“Для проведення заходів бойової підготовки у ході навчань, Росія зарезервувала в акваторіях Чорного та Азовського морів 22 морські райони, які фактично блокують підходи до Кримського півострова з усіх морських напрямків”, – йдеться в повідомленні пресслужби ГУР.

Крім того, для забезпечення проведення навчань 20 вересня на аеродром у Таганрозі в Ростовській області з аеродрому в Іваново прибув літак дальнього радіолокаційного виявлення та наведення А-50У.

У ГУР МО додали, що під час навчань “Кавказ-2020” відпрацьовуватимуться питання застосування так званого “коаліційного” угруповання військ.

Як інформувала “Новинарня“, на полігонах РФ стартувала активна фаза навчань “Кавказ-2020”.

Маневри пройдуть з 21 до 26 вересня на території Південного військового округу, в Чорному і Каспійському морях під керівництвом начальника Генштабу ЗС Росії Валерія Герасимова.

Очікується, що в навчаннях візьмуть участь близько 80 тисяч осіб.

Основні дії військ триватимуть на полігонах Південного військового округу – “Прудбой”, “Ашулук”, “Капустін Яр”, наземних авіаційних полігонах “Арзгірський” і “Копанський”.

Відповіддю України на ці маневри є командно-штабні навчання “Об’єднані зусилля-2020” за участю військових НАТО.

Читайте також:
На навчаннях “Кавказ-2020” у Росії згорів артилерійський тягач “Медведь”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна