ДБР оголосило підозру директорці підприємства за заволодіння 5,4 млн грн під час будівництва казарм для ЗСУ

 

Державне бюро розслідувань звітує, що повідомило про підозру директору одного з підприємств Дніпропетровської області, який заволодів 5,4 млн грн під час будівництва казарм для військових.

Про це в п’ятницю, 18 серпня, повідомили в пресцентрі відомства.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2018 році директорка підприємства, яке виконувало будівельні роботи на замовлення Північного територіально квартирно-експлуатаційного управління, вносила недостовірні відомості до актів приймання виконаних будівельних робіт та заволоділа бюджетними коштами на загальну суму близько 5,4 мільйони гривень.

“Підрядник умисно завищував обсяги виконаних робіт та використаних матеріалів під час зведення двох будівель казарм поліпшеного планування, призначених для потреб військовослужбовців ЗСУ у Запорізькій області“, – йдеться в повідомленні.

Жінці інкримінували заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому у особливо великих розмірах та службовому підроблені, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Печерським районним судом міста Києва директорці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 5,4 млн грн.

У разі доведення вини підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Наразі слідство встановлює факти причетності військових службових осіб до розтрати бюджетних коштів, призначених для будівництва казарм для військовослужбовців.

Читайте також:
Будівництво казарм для морпіхів у Очакові: СБУ викрила привласнення 3 млн грн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна