Чоловіка затримали за спробу “купити” в інспектора ДПСУ платний доступ у Росію

 

Громадянин України намагався дати хабар військовослужбовцю Чернігівського прикордонного загону в еквіваленті $500 за безперешкодний виїзд до Росії.

Про це 18 вересня повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

“Встановлено, що вказаний громадянин України у серпні 2020 року висунув інспектору прикордонної служби Чернігівського прикордонного загону пропозицію надання грошових коштів в сумі 13 200 гривень за згоду на виїзд та безперешкодне оформлення виїзду до Російської Федерації громадян України, в інтересах яких діяв підозрюваний”, – інформує пресслужба військової прокуратури.

Зазначається, що хабарника затримали безпосередньо після надання прикордоннику частини неправомірної вигоди в сумі 9000 гривень, відповідно ст. 208 КПК України. Гроші вилучили.

Викриття та затримання відбулося за процесуального керівництва військової прокуратури Чернігівського гарнізону, за оперативного супроводження київського підрозділу ДБР та відділу внутрішньої і власної безпеки ДПСУ.

Санкція ч. 3 ст. 369 КК України, за якою відкрито кримінальне провадження (“Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі”), передбачає покарання у виді позбавлення волі позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також:
На Житомирщині затримали на хабарі посадовця ДМСУ, дезертира-прикордонника та його дружину з міліції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна