Зеленський із дружиною вперше за сім місяців поїхав у закордонний візит: що буде в Австрії

 

Президент України Володимир Зеленський із дружиною прибув до Австрії з першим за останні сім місяців закордонним візитом.

Про це у вівторок, 15 вересня, повідомляє пресслужба президента.

“Наші країни мають довгі історичні відносини, а нові виклики вимагають їхнього зміцнення та посилення. Вдячний Австрії за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України”, – ідеться з цього приводу в дописі у твіттері Зеленського.

Пресслужба ОП поширила відео офіційної церемонії зустрічі президента України Володимира Зеленського та його дружини Олени у відомстві федерального президента Республіки Австрія.

В офісі президента розповіли, що Володимир Зеленський під час офіційного візиту проведе переговори з федеральним президентом Австрії Александром Ван дер Белленом, федеральним канцлером Себастіаном Курцом та президентом Національної ради (парламенту) Австрії Вольфгангом Соботкою.

Заплановано, що з австрійськими лідерами Зеленський обговорить ситуацію на Донбасі та в Криму. Президенти України та Австрії візьмуть участь у роботі економічного форуму. Також Зеленський із дружиною Оленою візьмуть участь у презентації україномовного аудіогіда у Віденському музеї історії мистецтв.

Напередодні візиту до Відня Володимир Зеленський дав інтерв’ю Wiener Zeitung, у якому зазначив, що присутність президента РФ Володимира Путіна на весіллі глави МЗС Австрії Карін Кнайсль і танець із нею у серпні 2018 року не має негативного впливу на відносини між країнами.

“Якщо чесно, я вже й забув історію про це весілля. Відносини між Австрією і Україною є глибокими, ця справа була лише невеликим епізодом. Вона не має негативного впливу на відносини між нашими державами”, – сказав глава держави.

“У нас війна на сході України, і Австрія підтримує територіальну цілісність України. Для мене це дуже важливо. Я вже зустрічався з канцлером Себастіаном Курцом, у нас хороші відносини”, – наголосив Зеленський.

Це перший візит президента Зеленського до Австрії. Він відбувається на запрошення федерального президента Александра ван дер Беллена.

Як відомо, востаннє Зеленський їздив за кордон сім місяців тому: 14-15 лютого він відвідував Мюнхенську конференцію з питань безпеки в Німеччині. Після цього у зв’язку з карантином закордонні поїздки припинилися. Останнім часом президент відвідував винятково українські регіони, застосовуючи адмінресурс та підтримуючи свою партію перед місцевими виборами.

Читайте також:
Ексглава МЗС Австрії, яка на весіллі танцювала з Путіним, почала працювати для Russia Today

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна