Між Україною та Росією немає слова “відносини”, – Зеленський у Відні

 

Президент України Володимир Зеленський під час офіційного візиту до Австрії заявив, що між Україною та Росією немає слова “відносини” після незаконної анексії Криму та початку бойових дій на Донбасі.

Про це президент сказав у вівторок, 15 вересня, на  брифінгу у Відні з президентом Австрії Александром Ван дер Белленом, відповідаючи на запитання, які у нього відносини з президентом Росії Володимиром Путіним.

“На жаль, ми втратили це слово (“відносини” – ред.). І втратили значення цього слова між нашими країнами, після того як Росія анексувала незаконно Крим і розпочалася війна на сході України”, – відповів Зеленський, якого цитує “Радіо Свобода”.

Зеленський зазначив, що раніше українці та росіяни називали один одного “братами та сестрами”.

“А сьогодні 14 тисяч загиблих, а сьогодні – немає двох територій нашої незалежної країни. Тому я поки що не знайшов слова про те, що “між нами”, – додав Зеленський.

Читайте також:
Австрія надає €1 млн гуманітарної допомоги для Донбасу

Як відомо, 15-16 вересня президент України Володимир Зеленський перебуває з офіційним візитом Республіку Австрія.
У межах візиту заплановані переговори глави держави з Федеральним президентом Австрії Александром Ван дер Белленом, Федеральним канцлером Себастіаном Курцом та Президентом Національної ради (парламенту) Австрії Вольфгангом Соботкою.

Володимир Зеленський та Александр Ван дер Беллен також візьмуть участь у роботі Економічного форуму.
Під час візиту запланована участь президента України та його дружини в церемонії презентації україномовного аудіогіда у Віденському музеї історії мистецтв.

Читайте також:
Нормандська зустріч радників відбудеться протягом десяти днів, – Зеленський

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна