Для мешканців військових містечок на Дніпропетровщині завершили будувати водогін

 

Для мешканців Черкаського та Гвардійського збудували новий водогін. Підрядники проклали близько 22 км труб і вже проводять пуско-налагоджувальні роботи.

Про завершення робіт на стратегічно-важливому об’єкті повідомив у понеділок, 14 вересня, голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко, інформує “Урядовий портал”.

“Жителі військових містечок роками не мали повноцінного водозабезпечення. Старий аварійний водогін, якому понад півстоліття, завдавав чимало клопоту. Труби давали пориви, насоси виходили з ладу. Тепер люди отримають нову систему водопостачання. Будівельні роботи завершені. Зараз проводять останні випробування та контрольні пуски”, – зазначив очільник регіону Олександр Бондаренко.

Будувати підрядники почали наприкінці березня цього року. Працювали з випередженням графіку. Загалом проклали 15 кілометрів труб від райцентру до військових містечок, через Орлівщину. А ще понад 7 км розвідних мереж.

Збудували і сучасну насосну станцію в Орлівщині та модернізували існуючу у Новомосковську. Для чистої води встановили спеціальні резервуари.

Загалом стабільне водопостачання буде у домівках понад 10 тис. мешканців військових містечок.

Проект реалізували обласним і державним коштом. Витратили більш ніж 45 млн гривень.

Додамо, що лише у смт Черкаське та Гвардійське розташовані більше десяти військових частин.

Найбільші – 93-тя окрема механізована бригада в Черкаському та 25-та повітряно-десантна бригада у Гвардійському. Також тут дислокуються 74-й окремий розвідувальний батальйон, полк зв’язку, зенітний ракетний полк та ще низка військових підрозділів.

Читайте також:
“Гірше, ніж на фронті”: понад 10 військових частин на Дніпропетровщині сидять без води

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна