У Молдові головний санлікар заявив, що COVID-19 “вбив лише тих, хто і так був тягарем”

 

Головний епідеміолог Молдови, директор Національного агентства з громадської охорони здоров’я Ніколає Фуртуне викликав обурення, заявивши, що коронавірус “забрав життя тих, хто і так був тягарем для оточення”.

Про це інформує “Європейська правда” з посилання на ефір телеканалу TVR Moldova.

“Не хочу, щоби мене засуджували або здатися цинічним, але в усьому світі COVID-19 забрав життя тих, хто і так був тягарем для себе і оточення. Це були люди, які боролися з останніми стадіями раку, важким діабетом, серцево-судинними патологіями. Так сталося і у Франції, і в Італії, і, на жаль, в Молдові”, – заявив Фуртуне.

Уже наступного ранку Демократична партія, ексміністерка охорони здоров’я Алла Немеренко і опозиційні партії стали вимагати його відставки.

Фуртуне спробував врятувати становище і заявив, що його неправильно зрозуміли, бо він мав на увазі, що ці хворі — “тягар з медичної точки зору, а не з соціальної”. Незабаром після цього вже президент Ігор Додон заговорив про відставку Ніколає Фуртуне.

У вівторок, 8 вересня, Фуртуне оголосив про свою відставку під час засідання, яке скликав прем’єр-міністр Іон Кіку, повідомляє Newsmaker.

Як відзначили в уряді, Кіку “високо оцінив професіоналізм Фуртуне і подякував за його роботу глави агентства в надзвичайно складний період на національному та глобальному рівнях”.

Однак прем’єр-міністр висловив жаль через недавні заяви Ніколає Фуртуне про померлих від коронавірусу пацієнтів.

Нагадаємо, в Україні у березні тодішній міністр охорони здоров’я Ілля Ємець під час засідання Комітету Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування заявив, що коронавірус “не вражає дітей, а помруть всі пенсіонери”.

Читайте також:
“Готовий ризикнути здоров’ям”: Додон хоче випробувати на собі російську вакцину проти COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна