Російські військові в окупованому Криму перекрили річку, качають воду в Сімферополь

 

В окупованому Криму підрозділ російських трубопровідних військ нижче Білогірського водосховища перекрив земляною греблею річку Біюк-Карасу, внаслідок чого утворився ставок.

Військовослужбовці РФ почали з нього качати воду у Сімферополь, повідомляє “Крим.Реалії” у  вівторок, 8 вересня.

На місці робіт військові розбили наметове містечко та залучили техніку, яка оснащена насосами. Воду качають в змонтовані трубопроводи.

Раніше вода з Білогірського водосховища через Біюк-Карасу забезпечувала водопостачання Феодосії та Судака, а також такі великі об’єкти, як арт-форум “Таврида” та Білогірську мегатеплицю.

Тепер всі ресурси Білогірського і Тайганського водосховищ спрямовані на забезпечення водою Сімферополя.

Як писала “Новинарня“, 7 вересня в окупованому Росією Криму розпочався третій етап обмежень подачі води через посуху та обміління водойм.

Водночас українська влада неодноразово заявляла про те, що водопостачання анексованого Криму буде відновлено тільки після деокупації півострова.

Україна забезпечувала до 85% потреб Криму у прісній воді через Північно-Кримський канал, що з’єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією у 2014 році поставку води на півострів було припинено.

Запаси води у Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел. Згідно з заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові.

Читайте також:
Немає жодних підстав для “гуманітарної катастрофи” на півострові, – Данілов про подачу води до окупованого Криму

За два місяці в окупованому Криму пересохли п’ять річок, – російські гідрометеорологи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна