Від опіків помер військовий, який підірвався під Новгородським на Донеччині

 

У понеділок, 7 вересня, помер один із двох військовослужбовців, які напередодні підірвалися на невідомому вибуховому пристрої у районі селища Новгородське на Донеччині. Армійці прямували на гасіння пожежі на машині-“поливалці”.

Про це повідомляє пресслужба штабу ООС.

“Внаслідок підриву двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення різного ступеня важкості. Із сумом повідомляємо, що від отриманих опіків, після проведення реанімаційних заходів, сьогодні один із поранених воїнів помер”, – йдеться в повідомленні.

Як уточнили в штабі ООС, 6 вересня автомобільна розливна станція АРС-14 підірвалася на невідомому вибуховому пристрої в районі населеного пункту Новгородське.

Командування Об’єднаних сил висловило глибокі співчуття родині загиблого військовослужбовця.

У штабі повідомили, що військовослужбовці підрозділів Об’єднаних сил та інші складові сил оборони продовжують гасити осередки пожеж також на території Луганської області, між Лобачевим та Старим Айдаром.

Як писала “Новинарня“, вранці 6 вересня під час гасіння пожежі в районі селища Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області двоє військових були відрізані полум’ям від решти особового складу. Згодом стало відомо, що вони загинули, підірвавшись на вибуховому пристрої на ворожому мінному полі.

Раніше стало відомо, що 2 вересня внаслідок пожежі поруч із позиціями ЗС України на Луганщині загинув головний сержант роти 25 опдбр, старшина Артем Бондаренко. Тіло військовослужбовця знайшли під завалами бліндажа. Як стверджують побратими, в той час коли вони гасили пожежу, яка стрімко наближалася до позицій, Артем займався евакуацією військового майна із бліндажа й задихнувся від диму.

Крім того, ще двоє військових отримали опіки під час гасіння пожежі на Луганщині. Міністр оборони Андрій Таран запевнив, що постраждалих буде представлено до державних нагород.

Лісові й степові пожежі на Донбасі поруч із лінією розмежування палають з кінця серпня. Однією з версій пожеж на передовій називають зустрічний підпал з іншого боку лінії зіткнення.

Читайте також:
Під Кримським загинув молодший сержант Тарас Кубійович, прикарпатець із 14 омбр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна