Компанії Медведчука постачають нафтопродукти з Росії до США, – “Схеми”

 

Компанії дружини лідера “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука Оксани Марченко, якими керує сам політик, постачають до США нафтопродукти зі своїх російських заводів, незважаючи на санкції.

Про це йдеться у розслідуванні програми “Схеми”, опублікованому в четвер, 3 вересня.

Компанії родини Медведчука постачають нафтопродукти до США через швейцарську фірму, директором якої є громадянин Російської Федерації.

Журналісти повідомили, що Марченко володіє п’ятьома малими та трьома великими танкерами.

Вони з’ясували, що малі танкери постачають нафтопродукти з “Новошахтинського заводу нафтопродуктів”, розташованого в Ростовській області на великі танкери, які стоять у нейтральних водах Чорного моря, а звідти їх забирають судна швейцарської компанії та доставляють до США.

Журналісти встановили, що нафтопродукти з великих танкерів забирали інші судна, які доставляли їх у порт американського Х’юстона, де їх отримувала компанія ExxonMobil Sales and Supply LLC, що належить до корпорації ExxonMobil – однієї з найбільших нафтових у світі.

“Журналісти виявили, що продукцію підприємства Медведчука-Марченко ExxonMobil протягом 2020 року отримував неодноразово, траплялося і двічі на місяць. Система Import Genius зафіксувала, що із лютого по квітень “дочірка” ExxonMobil купувала нафтопродукти “новошахти” ще п’ять разів”, – йдеться в розслідуванні “Схем”.

Зазначається, що ExxonMobil купував нафтопродукти не напряму в заводу Медведчука-Марченко, а у швейцарської компанії NewCoal Trading, постійної клієнтки їхнього підприємства.

На офіційному сайті швейцарської компанії зазначено, що вона спеціалізується на продажу вугілля і нафтопродуктів з території колишнього СРСР. І згідно зі реєстром юридичних осіб, засновниками та керівниками компанії є здебільшого росіяни та українці.

Нагадаємо, інформація про те, що дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко освоює Гавриківське нафтове родовище в Ханти-Мансійському окрузі Росії (Югра) з’явилася два роки тому – у вересні 2018 року.

Читайте також:
ЗМІ виявили нові бізнес-зв’язки між Коломойським та Медведчуком

Медведчук задекларував частку в каналах 1+1 та 2+2, – “Схеми”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна