Комітет ВР не підтримав законопроєкт про референдум щодо статусу Донбасу

 

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглядав законопроєкт про референдум щодо статусу Донбасу і не підтримав його.

Про це в четвер, 3 вересня, повідомив народний депутат від “Голос” Роман Лозинський у фейсбуці.

“Сьогодні на комітеті, за два дні до початку виборчого процесу, влада намагалася змінити правила, щоб “пропхати” туди референдум про особливий статус Донбасу”, – написав він.

Лозинський заявив, що на засіданні комітету “не допустили державної зради”.

“За цю відверту зраду проголосували 13 із 14 потрібних владі голосів. Після результатів на табло, було здійснено нахабну і незаконну спробу переголосування, яку ми не допустили”, – підсумував нардеп.

Як інформувала “Новинарня“, минулого тижня Вітольд Фокін в інтерв’ю проросійському виданню “Страна” заявив, що, на його думку, війна на Донбасі припиниться за умови надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей. Також Фокін згадав про оголошення загальної амністії для всіх бойовиків “ДНР/ЛНР”.

Нагадаємо, цього дня Рада не проголосувала за зміни до Виборчого кодексу.

Читайте також:
Заяви члена ТКГ Фокіна не відповідають інтересам України, – Аваков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна