Як у НАТО: в ЗСУ понад дві тисячі посад молодших офіцерів замінили сержантськими та старшинськими

 

У рамках реформування Збройних сил України майже 2200 посад офіцерського складу замінили сержантськими та старшинськими.

Про це у вівторок, 1 вересня, повідомив начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Корнійчук під час виступу в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського, передає пресслужба ГШ.

“В рамках заміщення первинних посад офіцерського складу у військових частинах та органах військового управління посадами сержантського і старшинського складу вже проведено заміну майже 2 200 посад”, – сказав Корнійчук.

Також Корнійчук додав, що триває робота у ЗСУ за такими стратегічними цілями:

  • розвиток системи управління ЗС України на основі прийнятих у НАТО принципів і стандартів;
  • удосконалення системи оборонного планування;
  • набуття спроможностей Збройними силами України для гарантованої відсічі збройній агресії, оборони держави та участі в підтриманні миру і міжнародної безпеки;
  • створення єдиної системи логістики та удосконалення системи медичного забезпечення відповідно до стандартів НАТО;
  • професіоналізація та створення необхідного військового резерву ЗС України.

Як інформувала “Новинарня“, до кінця 2020 року в Збройних силах буде сформовано чотири школи підготовки спеціалістів: протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьби, радіоелектронної розвідки і тактичної медицини.

Читайте також:
Реформи в ЗСУ: скорочуються 17 генеральських посад, ГШ матиме більше фінансових повноважень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна