Міносвіти не отримало грошей із “коронавірусного” фонду, – Шкарлет

 

Міністерство освіти і науки не отримало жодних видатків із Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Про це в понеділок, 31 серпня, заявив т.в.о. міністра Сергій Шкарлет на брифінгу щодо початку нового 2020/2021 навчального року, повідомляє “Укрінформ”.

“Заявка наша є на понад два мільярди, але поки нічого не було виділено. Можливо, у жовтні буде, коли проходитиме перерозподіл. Фонд COVID-19 на сьогодні порожній, там немає жодної копійки”, – сказав Шкарлет, відповідаючи на запитання, скільки грошей виділено з Фонду боротьби з COVID-19 саме на безпеку освітян.

Урядовець розповів, що МОН подав бюджетну пропозицію щодо видатків на санітарний захист освітян на наступний рік.

“Ми передбачили на наступний рік, принаймні подали бюджетну пропозицію на нову субвенцію щодо санітарного захисту, це десь 13,3 млрд”, – сказав т.в.о. міністра.

Нагадаємо, у квітні через секвестр інших статей держбюджету сформовано Фонд боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 в розмірі 66 млрд грн.

Читайте також:
В Україні знову виявили більше 2100 коронавірусних хворих за добу

Уряд роздав усі 66 млрд грн із Фонду боротьби з COVID: найбільше “полікували” дороги. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна