Міськрада Івано-Франківська просить Зеленського скасувати посилення карантину

 

Міська рада Івано-Франківська просить президента Володимира Зеленського та міністра охорони здоров’я Максима Степанова скасувати рішення про внесення міста в червону карантинну зону.

Про це в понеділок, 31 серпня, інформує пресслужба міськради.

Депутати вважають, що обмеження, які вводяться в “червоній зоні”, порушують конституційні права і свободи мешканців міста.

Рішення держкомісії з надзвичайних ситуацій про те, що Івано-Франківськ належить до “червоної зони”, депутати назвали безпідставним.

Зокрема, критику викликав критерій віднесення до “червоної зони”, за яким оцінюється заповненість лікарень першої хвилі для пацієнтів з COVID-19.

Депутати наполягають, що для Івано-Франківська цей показник “не є до кінця об’єктивним”, адже в лікарні міста везуть хворих з інших місць.

Депутати міськради просять скасувати рішення від 27 серпня 2020 року про віднесення Івано-Франківська до “червоної зони”, скасувати рішення Кабінету Міністрів про посилені карантинні заходи на територіях із значним поширенням коронавірусу і переглянути методику введення карантину.

За даними Міністерства охорони здоров’я, в Івано-Франківській області п’ять днів поспіль лікарні для пацієнтів з COVID-19 заповнені більше, ніж на 50%, а число хворих на коронавірус за два тижні становить 175 на 100 000 чоловік.

Нагадаємо, нещодавно прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд не вводитиме жорсткий карантин по всій Україні під час другої хвилі COVID-19.

Читайте також:
В Україні знову виявили більше 2100 коронавірусних хворих за добу

Новий список країн “червоної” і “зеленої” зон від МОЗ: по поверненні з Хорватії вже потрібен тест

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна