Новий список країн “червоної” і “зеленої” зон від МОЗ: по поверненні з Хорватії вже потрібен тест

 

Міністерство охорони здоров’я України оновило список країн “червоної” і “зеленої” зони, який визначає необхідність самоізоляції або здачі ПЛР-тесту на коронавірус після повернення з-за кордону.

Дані щодо епідеміологічної ситуації у країнах опубліковані станом на 30 серпня.

З-поміж курортних країн, які приймають українців, у порівнянні з минулим списком до “червоної зони” увійшла Хорватія – тепер для цієї країни слід робити лабораторний тест і на в’їзд, і по поверненні.

“Червоними” залишилися Албанія й Чорногорія.

Словенія, Єгипет, Туреччина та Болгарія – і надалі в “зеленому списку”, це означає, що повертаючись звідти, тести робити не потрібно.

Повний перелік держав “червоної” та “зеленої” зон:

Перевірити умови в’їзду до країн, які впускають українців, можна за інтерактивною картою МЗС.

Як відомо, Україна включає до “червоного” списку держави, де кількість нових випадків на 100 тисяч населення за останні 14 днів перевищує аналогічний показник в Україні.
Усі прибулі до України з “червоної зони” зобов’язані або піти на 14 днів на ізоляцію, або впродовж доби здати негативний ПЛР-тест, або приїхати на територію України вже з готовими результатами тестування, зробленого не пізніше як за 48 годин до моменту перетину кордону. Іноземці при в’їзді повинні мати поліс медичного страхування.

Читайте також:
Уряд закрив кордон для іноземців раніше, ніж планувалося. Але винятки робитимуть

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна