ЦВК оголосила старт місцевих виборів із 5 вересня

 

Центральна виборча комісія призначила з 5 вересня початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня.

Про це повідомили в пресслужбі ЦВК після чергового засідання комісії, що відбулося 30 серпня.

У відомстві зазначили, що рішення ухвалено на виконання вимог Виборчого кодексу України, при цьому взято до уваги постанову Верховної Ради від 15 липня “Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році”, постанови ЦВК від 8 серпня № 160 “Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року”, № 161 “Про неможливість проведення перших виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької і Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року” та від 14 серпня № 176 “Про призначення перших виборів депутатів районних рад на 25 жовтня 2020 року”.

Окрім того, Центрвиборчком вніс зміни до своєї постанови від 8 серпня “Про Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року”.

Як інформувала “Новинарня“, 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (крім території ОРДЛО).
Надалі голова української сторони в ТКГ Леонід Кравчук вніс до парламенту російську пропозицію про призначення на вказану дату виборів також і на окупованих територіях.

Читайте також:
……ф“Сприятимуть миру”: в Раді створять робочу групу щодо проведення виборів в ОРДЛО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна