Біля Стіни пам’яті Михайлівського собору вшановують загиблих героїв АТО/ООС

 

Заходи із вшанування пам’яті захисників, загиблих у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, 29 серпня відбуваються біля Стіни пам’яті на площі біля Михайлівського Золотоверхого собору.

Як передає “Укрінформу“, заходи розпочалися загальнонаціональною хвилиною мовчання.

Предстоятель Православної церкви України Блаженніший митрополит Епіфаній провів загальнодержавну поминальну панахиду за загиблими.

Відбувається покладання квітів до Стіни пам’яті.

Також поруч із монастирем відкрився артпроєкт “Жива пам’ять”, присвячений загиблим у російсько-українській війні – PLUS 1.

В основі проєкту – експозиція портретів на честь українських військових, які загинули в російсько-українській війні на Донбасі та в Криму у 2014-2018 роках, та їхніх сімей.
“Плюс один” означає – ще один українець, ще один боєць, ще один батько, ще один чоловік, ще один співак, ще одна сестра, ще один друг, ще один брат, ще один доброволець, ще одна відповідь російській пропаганді.

Артпроєкт PLUS 1. Фото: Укрінформ

Після завершення меморіального заходу розпочнеться концерт-реквієм за участю муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Ревуцького, а також тематична програма від учасників бойових дій, авторів-виконавців власних пісень, “Пісні народжені в АТО” та заслуженого ансамблю пісні і танцю Збройних сил України.

Нагадаємо, 20 серпня на Михайлівському монастирі відкрили оновлену Стіну пам’яті загиблих на Донбасі.

Читайте також:
Дзвін Пам’яті 29 серпня вдарив 223 рази. Зеленський хоче притягнути винних у “котлі”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна