Найбоєздатніша бригада ОК “Схід”: 93 омбр “Холодний Яр” повернулася з району ООС

 

93-тя механізована бригада “Холодний Яр” повернулася з району проведення операції Об’єднаних сил до пункту постійної дислокації в селище Черкаське Дніпропетровської області.

З цієї нагоди відбулося святкове шикування, на якому було нагороджено найкращих військовослужбовців, інформує сторінка 93 омбр у фейсбуці та агенція “АрміяInform“.

Під час урочистого шикування “холодноярці” вшанували пам’ять своїх загиблих побратимів. Загалом під час цієї ротації в зону бойових дій бригада втратила вбитими дев’ятьох бійців.

Як зазначив командувач ОК “Схід” генерал-майор Олександр Нестеренко, бригада відмінно впоралася із завданнями в районі операції Об’єднаних сил.

“93-тя бригада Холодний Яр є без перебільшення найбоєздатнішою бригадою в усьому оперативному командуванні“, − зазначив він.

Командир “холодноярців”, полковник Дмитро Брижинський, заявив, що для нього честь очолювати це бойове з’єднання.

“За оцінкою командування Об’єднаних сил, наша бригада виявилася найбільш ефективною за ці пів року. Ми використали ту ж кількість боєприпасів, що й інші частини, але завдали супротивнику в шість разів більше втрат”, − повідомив він під час спілкування з журналістами.

За словами комбрига, розвідка підрахувала, що за цю ротацію бійці 93-ї бригади ліквідували 71 і поранили 130 окупантів.

Також “холодноярці” знищили  або пошкодили 26 одиниць ворожої техніки і звільнили українські території на певних ділянках фронту.

Під час урочистого шикування було проведено виставку озброєння та техніки

“Ми не дозволяли противнику вільно пересуватися, проводити інженерні роботи, заходити на нашу територію, вести диверсійну діяльність. 18 лютого цього року підлеглий особовий склад склав іспит на спроможність відбивати наступ противника. Завдяки рішучим діям командирів підрозділів, артилерії, ми змусили ворога зупинитися, утримали свої позиції та завдали втрат противнику”, − зазначив комбриг.

А з боку ворога, за словами командира, найдошкульнішим був снайперський вогонь.

Полковник Брижинський також повідомив, що російські снайпери були укомплектовані зброєю і спецобладнанням вартістю понад пів мільйона доларів. Ціна лише одного тепловізійного бінокля французького виробництва, який вони використовували, становить 80 тисяч доларів.

До повернення воїнів було відкрито також два нові гуртожитки поліпшеної комфортності. У них заселили 250 бійців – тих, хто мав потребу в житлі, відповідально проявив себе на службі та має довгостроковий контракт.

За словами командира бригади, очікується введення в експлуатацію ще трьох гуртожитків, один з яких буде призначений для сімей.

93обмр-повернення-17 93обмр-повернення-11 93обмр-повернення-13 93обмр-повернення-9 93обмр-повернення-10 93обмр-повернення-14 93обмр-повернення-6 93обмр-повернення-16 93обмр-повернення-15
<
>

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна