На Донеччині пластуни провели екологічний табір “Степовий обрій”

 

У селі Маяки Слов’янського району Донецької області пластуни провели літній табір.

Про це в п’ятницю, 28 серпня, інформує сайт “Вчасно”.

“Перший на Донеччині всеукраїнських художній пленер, етнолекції, руханки, бойовий гопак, медичні майстер-класи, співи патріотичних пісень біля вогнища і приготування юшки на багатті – це та багато іншого входило до інтенсивної програми пластового табору “Екогайдашник “Степовий обрій”, – йдеться у повідомленні.

Протягом п’яти днів учасники віком 12-15 років зі Слов’янська, Краматорська, Сіверськодонецька та Бахмута поринули у різноманітні скаутські традиції.

“Така незвична назва стала результатом поєднання двох слів: гайдашник — від заклику “гайда до пласту”, а приставка “еко” додалася, адже молодь в рамках табору провела чимало ініціатив з очищення навколишнього середовища: зібрали сміття на території острову, допомогли у благоустрої музею Слобожанщини, розбудували сходинки не березі”, – зазначає видання.

Організувати табір вдалося завдяки двом пластунам – Дмитрові Гуцману зі Слов’янська та Денисові Папіну з Краматорська.

Дмитро самостійно написав грант до благодійного фонду “Карітас Краматорськ”, а Денис допоміг із різними комунікаціями, так вони отримали 20 тисяч гривень.

“Табір був спрямований на те, щоби з його учасників створити певний кістяк Пласту в Донецькій окрузі та залучати до скаутингу більше молоді”, – розповів Дмитро Гуцман.

Поставлені цілі з активізації шкільної молоді вдалося навіть перевиконати, адже чверть юнаків-учасників табору вже залучили до Пласту.

Решта готується приєднатися до скаутської організації.

На майбутнє чинні та потенційні пластуни вже планують наступні патріотичні проєкти.

Читайте також:
Зеленський підписав закон про визнання та підтримку “Пласту”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна