Окупанти активізували примусову паспортизацію на Донбасі, – розвідка

 

Російські окупаційні адміністрації продовжують заходи з примусової паспортизації населення на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

А з початку вересня окупанти мають щотижня уточнювати дані про наявність російських паспортів у місцевих найманців.

Про це під час брифінгу в п’ятницю, 28 серпня, повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію Головного управління розвідки МОУ.

“Обов’язковою умовою проходження військової служби особовим складом з’єднань і частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК окупантів передбачено наявність у них російського громадянства. З початку вересня 2020 року командири з’єднань і частин окупантів зобов’язані щотижня доповідати по команді уточнені дані про наявність паспортів РФ у найманців з числа місцевих мешканців і членів їх сімей та інформацію про надання документів на отримання російського громадянства”, – повідомив речник.

Також у з’єднаннях і частинах російських окупаційних військ введені додаткові умови набору на військову службу за контрактом. Зокрема, при оформленні контракту кандидати неодмінно повинні мати військовий квиток т. зв. “ДНР/ЛНР” та паспорт громадянина РФ.

Читайте також:
Паспорти РФ за спрощеною процедурою отримали 130 тисяч жителів Донеччини, – Пушилін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна