В ОРДО прибув 98-й “гумконвой” з Росії, МЗС України протестує

 

Російська Федерація доставила вже 98-й “гуманітарний конвой” на територію Донецької і Луганської областей, тимчасово непідконтрольну українському урядові.

Про це в четвер, 27 серпня, повідомляє сепаратистський інформаційний ресурс “ДАН”.

Зазначається, що наразі гуманітарку розвантажують на одному зі складів Донецька.

Що саме у російській “гуманітарці” та про який тоннаж йдеться – окупанти не розголошують.

Україна натомість висловила рішучий протест Міністерству закордонних справ Росії через те, що РФ  без узгодження з Україною та Міжнародним комітетом Червоного Хреста відправила на окуповану територію Донбасу черговий “гуманітарний конвой”.

Зазначається, що вантажівки незаконно перетнули український кордон через закриті Україною пункти пропуску “Ізварине” та “Успенка”.

Так, українські прикордонники не отримали змоги перевірити вантаж, що передбачено нормами міжнародного права.

У своїй ноті українське міністерство закликало російську сторону неухильно дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань та двохсторонніх договорів щодо шляхів доставки гуманітарних вантажів.

“МЗС України відповідним чином реагуватиме на усі подальші міжнародно-протиправні діяння з боку держави-агресора”, – додали у відомстві.

Читайте також:
Росія після тривалої перерви доставила в ОРДЛО 97-й “гумконвой”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна