Президент відвідав 3 опсп імені князя Святослава Хороброго: нагородив військових, переговорив з іноземними інструкторами

 

У межах робочої поїздки в Кіровоградську область президент України Володимир Зеленський відвідав місце дислокації 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго ССО ЗСУ.

Під час візиту в четвер, 27 серпня, глава держави ознайомився з умовами проходження служби та штатним озброєнням вітчизняного виробництва, яким оснащений полк.

Під час перебування у місці дислокації полку Володимир Зеленський вручив державну нагороду та годинники чотирьом військовим. 

Фото: пресслужба ОПУ

Як передає пресслужба Банкової, під час спілкування з іноземними військовими інструкторами президент України подякував за допомогу, а також підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Він зауважив, що участь іноземних інструкторів у підготовці військових підвищує бойові навички українських воїнів та “рухає нашу армію до НАТО”.

“На початку війни наші стратегічні західні партнери зробили неможливе й допомогли нашій армії, яка була з точки зору підготовки та техніки, форми й обладнання далеко не на тому рівні, що зараз. Ми за цю підтримку дуже вдячні”, – заявив президент.

Також Зеленський підтримав ідею будівництва сучасного комплексу військового містечка на околиці Кропивницького зі штатно-посадовим житлом, що дасть змогу перенести місце дислокації полку з центру міста.

На цій базі може бути, зокрема, гараж для техніки, зали для планування операцій, спортзали, місце проживання особового складу разом із сім’ями.

Президент також відвідав музей-кімнату бойової слави полку. Тут, зокрема, є зал Холодного Яру та освітня зала для дітей. У залі, присвяченому участі у війні на Донбасі, один з найбільш унікальних експонатів – “броньовані душі”. Це шість бронежилетів, які врятували життя бійцям полку.

Глава держави також ушанував хвилиною мовчання всіх бійців, загиблих у війні на Донбасі.

У пресслужбі ОП додали, що підрозділи полку відомі тим, що героїчно визволяли Красний Лиман, брали участь у штурмах та обороні Савур-могили. Також спецпризначенці 3-го полку виводили підрозділи з оточення під Іловайськом, брали участь у боях і супроводжували колони під Дебальцевим і Мар’їнкою.

Загалом у боях полк втратив 48 військовослужбовців, а 164 солдати та офіцери отримали поранення.

Читайте також:
У 3 опсп відбулися змагання з кросфіту: переможців звільнили від щомісячної здачі фізпідготовки на два роки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна