Білорусь не пускає гуманітарний вантаж із Польщі

 

Конвой із польською гуманітарною допомогою затримали на кордоні з Білоруссю та не пропускають в країну.

Про це заявив керівник кабінету прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик, передає RMF 24.

За його словами, транспорт, організований профспілкою “Солідарність”, майже пів доби стоїть на білоруському боці кордону.

“Солідарність” відправила в Білорусь 18 тонн допомоги, насамперед, продукти харчування. Їх повинні отримати працівники заводів, які страйкують на знак протесту проти оголошених владою результатів президентських виборів.

“Природно, що Польща, маючи таку історію, такий досвід, що польські профспілкові діячі намагаються допомогти своїм колегам, які страйкують у Мінську та інших містах, які також борються за те, щоб жити у вільній, демократичній, суверенній країні”, – сказав Дворчик.

Він додав, що поки що білоруська влада не пояснює, чому колону зупинили.

Також Дворчик повідомив, що уряд Польщі ухвалив рішення відновити нормальну роботу польських консульств в Білорусі й з п’ятниці, 28 серпня, вони видаватимуть візи у спрощеному режимі.

Читайте також:
Католики Білорусі висловили протест через дії силовиків, що заблокували людей у Червоному костелі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна