У Києві суд виправдав суддю Волкову, що звільнила з-під варти екскомандира “Беркута” Садовника

доповнено

Шевченківський районний суд м.Києва ухвалив виправдувальний вирок судді Світлані Волковій, що обвинувачувалась у незаконному звільненні з-під варти екскомандира “Беркута” Дмитра Садовника, підозрюваного у вбивствах протестувальників у столиці в лютому 2014 року.

Про це в середу, 26 серпня, інформує пресслужба прокуратури міста Києва.

“Згідно з матеріалами слідства, суддя Печерського районного суду міста Києва у 2014 році своїм рішенням незаконно звільнила з-під варти колишнього командира роти спецпідрозділу “Беркут”, підозрюваного у вбивстві активістів Євромайдану, та безпідставно застосувала щодо нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту”, – йдеться у повідомленні.

Також іншим рішенням ця суддя скасувала постанову прокурора про відмову в задоволенні клопотання адвоката щодо закриття кримінального провадження, зобов’язавши прокурора ухвалити таке рішення.

“За результатами досудового розслідування судді було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1, 2 ст. 375 Кримінального кодексу України та обвинувальний акт 18 травня 2015 року був скерований до суду для розгляду по суті. Під час дебатів прокурор підтримав весь обсяг наведених у суді доказів та попросив суд призначити обвинуваченій покарання у вигляді семи років позбавлення волі”, – зазначають у пресслужбі суду.

Як повідомляється, за результатами судового розгляду Шевченківський районний суд м. Києва дійшов висновку про відсутність в діях судді складу інкримінованих кримінальних правопорушень.

Прокуратура з таким рішенням не погоджується та готує апеляційну скаргу.

Як відомо, суддя Світлана Волкова в 2014 році відпустила з-під варти під домашній арешт фігуранта справи про розстріл 48 активістів Євромайдану, екскомандира “Беркута” Дмитра Садовника. Згодом він утік від правосуддя.

У вересні 2016-го Верховна Рада проголосувала за відставку низки суддів, в тому числі тих, хто виносив неправосудні рішення щодо активістів Євромайдану. Серед них була й Волкова, яка через три роки поновилася на посаді судді.

Читайте також:
Справи Майдану: щодо екскомандира роти “Беркута” проведуть спецрозслідування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна