Швеція посилить оборонну діяльність у Балтійському морі

 

Швеція активізує свою оборонну діяльність в регіоні Балтійського моря через погіршення ситуації в сфері безпеки.

Про це у вівторок, 25 серпня, повідомляє AP.

Шведські збройні сили заявили у вівторок, що ініціювали ” дії високої готовності ” в південно-східній і південній частинах Балтійського моря у зв’язку з “поточною великою військовою активністю ” в регіоні.

Збройні сили не дали ніяких подробиць про розгортання, але сказали, що мета “полягає в посиленні морського спостереження в Балтійському морі з моря і з повітря”.

“У регіоні Балтійського моря ведуться великі військові операції, як з боку Росії, так і з боку Заходу, причому в деяких частинах цього не було з часів холодної війни”, – сказав начальник відділу спільних операцій віцеадмірал Ян Торнквіст.

Він заявив, що за оцінкою шведських збройних сил “ризик військового нападу на Швецію в даний час низький, але непередбачувана ситуація в сфері безпеки в нашому найближчому оточенні висуває високі вимоги до нашої готовності”.

“Пандемія коронавірусу також призвела до посилення глобальної стурбованості та невизначеності. В цілому ситуація більш нестабільна, більш конфліктна і більш важка для прогнозування. Нинішні події в Білорусі нагадують нам про це”, – додав він.

Військове розгортання “є способом послати сигнал, як нашим партнерам, так і російській стороні, що ми виступаємо за цілісність і суверенітет Швеції”, заявив міністр оборони Швеції Петер Хультквіст.

Служба зовнішньої військової розвідки Швеції заявила в березні, що ситуація в області політики безпеки в регіоні “погіршилася з плином часу”, що означає “підвищений ризик військових інцидентів і конфронтації, які в гіршому випадку можуть привести до ескалації ситуації”.

Читайте також:
Греція, Франція і Кіпр проведуть спільні військові навчання в Середземному морі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна